This is a free Purot.net wiki
  • View:

Lauran kirja

Albert Barille: Olipa kerran elämä

1. Tietokirjoja on monenlaisia. Ne voivat kertoa mm. ihmisestä, eläimistä, ajoneuvoista, luonnosta ja kasveista. Tunnetuimpia lasten tietokirjoja ovat Elisabeth Ahon, Liisa Kukkasen ja Lars Gunnar Larssonin kirjoittamat tietokirjat.(http://www.lastenkirjainstituutti.fi/wp-content/uploads/2010/05/Fakta1.pdf 6.11.15)

2. Valitsin kirjan koska se näytti kiinnostavalta ja siinä on paljon tietoa ja sitä on helppo lukea. Kirja alkaa tiedolla aivojen rakenteesta ja toiminnasta. Tietokirjoissa ei yleensä ole päähenkilöitä, mutta tässä kirjassa päähenkilö on herra Maestro. Maestro on kertoja, joka kulkee kanssasi läpi koko kirjan ja opettaa sinulle uusia asioita. Valitsemani kirja on hyvä koska sitä on helppo lukea, ja siinä on kerrottu kaikki kaikesta, niin mitään ei jää epäselväksi.

3. Lukisin tätä kirjaa noin 4-9 vuotiaille lapsille jonain lukuhetkenä. Kirjaa ei oikein voi jättää kesken, koska siinä on aika pitkät kappaleet. Koulussakin voisi lukea tätä kirjaa tunnilla jos vaikka keskittyminen alkaa vähentyä, niin tietokirjat yleensä auttavat. 

4. Tekstinäyte: "Verkkokalvo on kiinni suonikalvossa ja se on silmän kerroksista sisin. Siinä sijaitsevat hermosolut, jotka ovat erikoistuneet nappaamaan valoimpulseja. Verkkokalvo, ja tarkemmin sanottuna näköhermon nysty, johon kaikki hermopäätteet yhtyvät, on näköhermon alkukohta. Verkkokalvon pinnalla on keltatäplä, äärimmäisen herkkä kohta, johon kuvat muodostuvat."

Kirjan teksti on hyvä, koska jo yhdessä kappaleessa on niin paljon uutta ja kun kirjaa lukee niin kaikki jää mieleen.

5. Ennen kirjan lukemista voisimme keskustella asioista jota tulemme lukemaan. Lukemisen jälkeen voisimme haistella kaikkea vahvaa esim. sipulia, ja tarkkailla mitä silmillemme tapahtuu.

                

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyvä kirjoitus!
hanna.malmberg1991gmail.com   (27.11.2015 09:53)
 

@mervikuismanen Hyvä kiitos! Se oli mielestäni kiehtova ja siitä opin paljon uutta tietoa.
Laurafredriksson   (23.11.2015 15:22)
 

Selkeä teksti! Hyvä, että löysit lähdetietoakin!

Miksi valitsit juuri tuon alla olevan aukeaman?
mervikuismanen   (06.11.2015 10:49)